maanantai 4. syyskuuta 2017

Silja Europa & Tallinna 1.9-2.9.2017


Moikka!

Monen Tukholmassa heitetyn reissun jälkeen alkoi vaihteeksi Tallinnassa piipahtaminen houkuttelemaan ja olihan sinne sitten lähdettävä. Matkaan lähdettiin yhellä lapsuuteni suosikkilaivoista, Silja Europalla. Muistan vieläkin erittäin hyvin kun pääsin laivaan ensimmäistä kertaa elämässäni 5-vuotiaana alkusyksystä vuonna 2001. Samat hienot fiilikset olivat jälleen vuosia myöhemminkin vaikka laiva on jo ehtinyt vaihtaa reittiä mutta kokenut myöskin ihania uudistuksia.

Tällä kertaa matkaan startti ei ollutkaan Turusta vaan kotikaupungistani Jämsästä jonne tulin jo alkuviikosta viettämään aikaa ja odottelemaan reissua.Timo-iskäkin lähti mukaan eli tämä oli kyllä sitä isä-poika laatuaikaa parhaimmillaan. Matka alkoi noin klo 13.30 Jämsän linja-autoasemalta ja matkaaminen sujui rattoisasti aina Länsisatamaan asti. Perillä olimme noin viideltä ja laivaan päästiin sisään jo klo 17.15.

Hyttinä meillä oli laivan 2.kannella C-luokan hytti.Sen hienompaa hyttiä emme tarvinneet koska Tallinnan satamassa nukkuessa en hytiltä kovin paljon vaatinut. Europa starttasi kohti Tallinnaa klo 18.30 ja hieman lähdön jälkeen menimme katsomaan syötävää Fast Lane-ravintolasta joka sijaitsee 7.kannen keulaosassa. Oli kerrassaan ihanaa ruokaa! Tämäkin ravintola on yksi Europan uutukaisista (löytyy myös Sereltä ja Megastarilta).

Auringon laskiessa menin kuvailemaan muutamia otoksia 6.kannelta ja eipä aikaakaan siitä kun laiva oli jo Tallinnassa klo 22. Tykkään todella paljon ihastella Tallinnan kaupungin valoja kun ilta on jo pimentynyt. Nukkumaan alkoi tehdä mieli jo puoliltaöin joten oli aika mennä pehkuihin ja valmistautua aamupäivän Tallinnassa kiertelyyn.

Aamiaisen jälkeen lähdimme ulos laivasta hieman ennen yhdeksää ja suuntasimme aluksi Viru Keskusta päin. Loppuaika meni kahvitellessa vanhankaupungin puolella mukavassa Reval Cafessa. Itseäni kiehtoo valtavasti Tallinnan vanhakaupunki ja etenkin kaikki kapeat kivat kadut. Ensi kerralla viivyn kyllä Tallinnassa paljon pidempään! :)

Aika kaupungilla kului nopeasti ja oli aika palata takaisin Europalle. Tallinnasta lähdön takaisin Helsinkiä kohti seurailin ulkokannella ja tämän jälkeen testasin Fast Lanen maukkaan Deluxe-hodarin. Laivan saavuttua Helsinkiin hyppäsin itse Turkuun ajavaan pikavuoroon ja iskä jatkoi matkaa takaisin Jämsään. Risteily oli ihan huippu ja tänään maanantaina palasin jälleen taas opintojen pariin Turun AMK:issa ja uusia risteilyjä tulee taas varmasti lähiaikoina! :) Synttäritkin olisi keskiviikkona 6.9 ja 21-vuotta tulee täyteen!

Muistoksi matkasta ostin mm. Megastar-mukin ja siitä onkin jo ensimmäiset kahvit nautittu!

 Tässäpä vähän kuvia kivasta matkasta: 

Lähtöä edeltävänä iltana kuvailin hieman kaunista Jämsänjokea!
Silja Europa odotteli meitä jo Länsisatamassa.
Tämä paikka jäi mieleen pienestä pojasta lähtien! Näyttää entistä upeammalta uudistuksen jälkeen.
Tykästyin valtavasti tähän uuteen kokousosaston tilaan!
Länsisatama jäi taakse.
Auringonlasku oli jälleen todella upea.


Tallinna lähestyy.
Aamulla lähdettiin tutkimaan Tallinnaa.
Vanhakaupunki
Tallinna + lauantai = täydellistä

Takaisin ihanalle Europalle!
Megastar ohitti Europan Suomenlahdella ja oli jo satamassa meidän saavuttua. Ensi kerralla sitten ehdottomasti ihanalla Megastarilla Tallinnaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti