sunnuntai 6. elokuuta 2017

Baltic Princess 04.-05.08.2017


Moi!


Päätin lähteä perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi taas vaihteeksi miniristeilylle Baltic Princessille. Edellisen kerran olin BP:llä maaliskuussa joten olihan tässä välissä aikaa jo vierähtänytkin.

Menin vaihtelun vuoksi satamaan polkupyörällä ja terminaalille saapuessani edelliset matkustajat olivat juuri purkautumassa laivasta joten pyörällä oli hieman säätämistä mennä porukan seassa mutta pääsin lopulta menemään hyvin pyöräparkille.

Porukkaa oli taas lähdössä paljon johtuen tietysti perjantaista. Laivaan pääsi normaaliin tapaan klo 20 ja itse menin tällä kertaa ihan väkijoukon loppupäässä. Olin varannut hytiksi erittäin viihtyisän ja kivan A-Premiumin jossa on mukava parivuode. Hytin hintaan sisältyy myös erikoisaamiainen Grill Housessa sekä kuohuviinikuponki.

Sää illalla laivan lähtiessä oli ihan kohtalainen ja kannellakin tarkeni vielä hyvin ihastelemaan aina yhtä kaunista Turun saaristoa. Moikkasin myös tuttua ohjelmaisäntä Keniä ja oli huippua nähdä jälleen! Loppuilta kului aikalailla samalla tavoin kuten ennenkin eli kiertelin ympäri laivaa ihmettelemässä meininkiä sekä katsoin Starlight Palacessa olleen keskiyön Dance Factory Shown. Ennen shown alkamista piipahdin ruokailemassa Grill Housessa ja valitsin listalta tutun ja turvallisen talon burgerin.

Ennen nukkumaan menoa seurailin ulkokannelta vielä Långnäsin satamassa käynnin. Aamulla heräilin kun laiva oli Tukholmassa ja ajattelin käydä kuvailemassa Silja Serenadea ennen kuin menin erikoisaamiaiselle. Vähän olisin toivonut aurinkoisempaa keliä laivojen kohdatessa, mutta säähän kun ei voi vaikuttaa. Kuvailun jälkeen kelpasi mennä nauttimaan ihana erikoisaamiainen ja kyllä kahvi teki terää.

Tämän jälkeen alkoi hieman aurinkokin paistamaan ja aamupäivää oli mukavaa viettää laivan peräkannella ja tilata yksi kesäinen drinksukin. Laivan lähestyttyä Maarianhaminaa kävin juomassa päiväkahvit Cafeteriassa ja sitten menin katselemaan saapumista satamaan sekä myös vierellä ollutta Galaxya. Siitä sitten lähdettiin tuttuun tapaan Galaxy hetken aikaa perässämme kohti Turkua ja Galaxy puolestaan jatkoi Tukholmaan.

Hieman Ahvenanmaan käynnin jälkeen huomasin, että Starlight Palacessa oli käynnissä lasten ohjelmaa Harri Hylkeen seurassa ja sitä oli erittäin huvittavaa seurailla.

Iltapäivä sujui rattoisasti maisemia katsellessa ja muutamia ostoksia tehdessä myymälästä.

Reissu oli kokonaisuudessaan tosi huippu ja taas jäin odottelemaan seuraavaa! :)

Kiitokset taas Baltic Princessin porukalle! Tässä hieman kuvakoostetta matkastani:


Baltic Princess Turun satamassa.Jälleen yksi kiva reissu alkamassa!
Tulin ylös aurinkokannelle seuraamaan hetkeksi laivan lähtöä.
Keli oli pilvinen, mutta hyvin tarkeni silti olla ulkona.
Illasta muodostui yllättävän vaikuttavan näköinen.
Iskelmäbaarissa nautiskelmassa pimenevästä elokuun illasta.
Suosikkilaivani Silja Serenade tuli aamulla meitä vastaan Tukholman saaristossa.
M/S Silja Serenade ja korsteenissa hymyilevä Harri Hylje.

Rentoutumista erikoisaamiaisen äärellä.
Vielä ehtii nauttimaan kesäisestä saaristosta.
Tukholman saariston loppuosuudessa.
Matkalla kohti Maarianhaminaa. Laivan peräkannella oli ihanaa olla katselemassa maisemia.
M/S Galaxy Maarianhaminan pikakäynnillä.
Ostin kivan uuden kassin jolla sain hyvin vietyä ostokset.

2 kommenttia: