lauantai 19. maaliskuuta 2016

Silja Serenadella 16.3-18.3.2016

Moro!


Tosi suuri halu oli päästä Serenadelle joten päätin sitten maanantai-iltaina varailla matkan ja samalla sain käytettyä kertyneitä Club One-pisteitä.

Keskiviikkona lähdin klo 12 jälkeen junalla kohti Helsinkiä jo olin jälleen erittäin innoissani tulevasta risteilystä ja varsinkin kun pääsin lähtemään suosikkilaivalleni.
Juna oli perillä Helsingissä kahdelta ja siinä sitten vietin hetken aikaa kaupungilla ennen kuin lähdin olympiaterminaalille.

Keli oli ainakin kohdillaan kun aurinko paistoi joten siinä tunsi jo kevään olevan aivan käsillä. Aluksi otin Serenadesta muutaman kuvan ja siirryin tekemään lähtöselvityksen ja hyttinä minulla oli tällä kertaa A-luokan hytti.
Lähtöselvitystä tehdessäni laivaan pääsy alkoikin juuri samaan aikaan ja pääsin siitä sitten suoraan laivaan ja muutaman kuvankin siinä nappasin maihinnousuputkessa mennessäni.

Suunnistin aluksi hytin luo ja se sijaitsi 9.kannella. Jätin tavarani hyttiin ja menin ulkokannelle nauttimaan hienosta säästä ja siinä saikin napsittua jo ensimmäiset valokuvat. Olin aurinkokannella Kustaanmiekan ohittamiseen saakka ja sen jälkeen menin katselemaan minkälainen meininki Promenadella oli.

Ja sitten noin tunti Helsingistä lähdön jälkeen pääsin myös käymään komentosillalla, kiitokset vaan vielä intendentti Oskarille tästä mahdollisuudesta :). Sain sitten jäädä vielä brygalle perämiehen kanssa ja juteltiin mukavia sekä sain tietää taas lisää laivan ohjaamisesta ja hallintalaitteista. Otin hieman kuvia komentosillan siiveltä ja suunnilleen tunti brygalla tuli vietettyä ja oli kyllä jälleen todella mielenkiintoista mahtavien maisemien kera.

Komentosillalta lähdinkin sitten suoraan syömään Fast Laneen ja yllätys yllätys - tilasin jälleen maittavan Angus-burgerin :). Tämän jälkeen kävin Tax Freen puolella moikkaamassa tuttuja sekä tein samalla myös ensimmäiset ostokset. Ostin mm. pieniä laivan kuohareita tarjoushintaan. Tämän jälkeen kävin moikkaamassa tuttua myös Kids & Toys-myymälässä.

Menin vielä sitten loppuillasta virkistäytymään ylös aurinkokannelle ja sitten menin Atlantis Palacen keulabaariin rentoutumaan ja nauttimaan drinkin siinä samalla bändin soittaessa.
Keskiyön showssa esiintyi tällä kertaa Action Street-niminen tanssiryhmä ja tätä oltiin kehuttu jo todella paljon ja olihan se todella upea näytös yhdistettynä musiikin ja näyttävien temppujen kanssa.

Aamulla heräilin siinä kahdeksan aikoihin ja siirryin meriaamiaiselle Grande Buffettiin ja maittava aamiainen tuli taas nautittua. Tämän jälkeen menin Promenadella olevaan Bon Vivant-ravintolan luo moikkaamaan siellä töissä olevaa tuttua ja siellä olikin juuri Commodore-luokan aamiainen käynnissä ja siinä samalla jutellessamme satuin näkemään kun Harri Hylje tuli Old Port Pubin suunnalta ja Harri päätti tulla sitten halimaan Bon Vivantiin. On se vaan niin ihana ja pehmoinen. :)

Yhdeksän jälkeen kävin ostamassa infosta liput Båtbussarna-bussiin joka vei terminaalilta Tukholmaan keskustaan Cityterminaalille ja sieltä pääsee myös tietyn kellonajoin takaisin satamaan.
Tukholmassa oli erittäin kaunis ilma ja tuli piipahdettua muutamassa ostoskeskuksessa ja sitten palasin kahville Cityterminaaliin odottelemaan linja-auton lähtöä.
Värtanille takaisin saavuttuani päätin lähteä käymään hotelli Ariadnessa kuvaamassa Silja Serenadea. Loistavia kuvia saa kun ottaa hissiin ylimpään kerrokseen. :)

Palasin sitten takaisin Serelle ja menin kahvittelemaan Coffee & Companyyn. Päätin ottaa sämpylän ja Caffe Laten. Kiitos vaan kahvilan Maj-Lenille hyvän makuisesta kahvijuomasta. :)
Laivan lähdettyä Tukholmasta otin muutaman kuvan Romantikasta sekä otettua hienoja kuvia auringonlaskusta, se on kertakaikkiaan upeata katseltavaa saaristossa.

Illalla kahdeksan aikaan rupesin miettimään ruokapaikkaa ja päätin sitten vaihtelun vuoksi mennä Tavolataan syömään. Valitsin ruokalistalta Rigatoni Con Pollo Gorgonzolan jossa oli rigatonipastaa, kananpojanrintaa sekä gorgonzolaa (sinihomejuusto). Ruokajuomana toimi laivan kuohari. Annos oli maistuva ja jälkiruoaksi tilasin päivän sorbetti- ja jäätelövalikoiman ja oli todella hyvä jäätelöannos.
Palvelu Tavolatassa oli mielestäni todella ystävällistä.

Ruokailun jälkeen menin Promenadelle ihmettelemään ja kävin taas intendentti Oskarin luona juttelemassa ja tämän jälkeen tilasin Just Barista Silja Malibun josta on muodostunut lempparidrinkki. Sitten siirryin Atlantis Palaceen odottelemaan keskiyön shown alkamista.
Esitys oli jälleen kerran erittäin vakuuttava. Maarianhaminan käynnin ajaksi menin 7.kannen peräosaan seuraamaan satamassa käynnin.

Aamulla meriaamiaisen jälkeen menin ulkokannelle ja huomasin, että juuri paluun tehnyt Silja Europahan se siellä hieman kauempana menee joten lähdin hakemaaan hytistä Nikonin järkkäriä kun puhelimessani ei zoomi riittänyt. Olin vielä yläkannella kun saavuttiin olympiaterminaalille kun minulla ei suurempaa kiirettä ollut laivasta poistua. Otin sitten hytistä tavarani ja kävin vielä moikkaamassa juuri töihin tullutta hotellipäällikkö Hannaa ja tämän jälkeen rantauduin laivasta.
Lähdin käppäilemään kohti rautatieasemaa ja yksi loistava risteily Serellä oli taas takanapäin. :)

                                              Tässäpä kuvasarja kivalta reissulta :


M/S Silja Serenade olympialaiturissa.
Maihinnousuputkesta otettu kuva.
Hieno oli keli Helsingissä. :)
Seurailin hieman rekkojen lastaamista.
Harri korsteenissakin nautti hienosta kelistä.
                                                                Silja Serenaden nimikyltti.
                                                                  Lähdön tunnelmaa.
Mutkassa hieman ennen Kustaanmekkaa.
Kustaanmiekka.
Heti alkuun sain napsittua hienoja otoksia. :)       
Kustaanmiekan jälkeen pääsin komentosillalle. :)
Ohjailemassa laivaa perämiehen kanssa. Kiitos vielä kuvaamisesta intendentti Oskarille. :)
Komentosillalta on upeat maisemat.
Näkymä alaspäin.
Tämän jälkeen menin Angus-burgerille Fast Laneen.
Aamulla aurinkoisessa saaristossa.
Tästä kelistä todellakin nauttii.
Loistava kuvauskeli. :)
Ulkokannella viihtyi aina satamaan saapumiseen asti.
Värtanin satamaan juuri saapumassa.
Tukholman keskustaan lähdössä.
M/S Silja Serenade Värtanin laiturissa.
Bussiliput keskustaan.
Aurinkoinen Tukholman keskusta.
Odottelemassa paluubussia.
Silja Serenade kuvattuna Scandic Ariadnesta. :)
Palaamassa takaisin laivalle.
Silja Serenade.
Caffe Latte-juomalla @Coffee & Co.

Tukholmasta lähdössä ja samalla pari kuvaa Romantikasta.
Suunta takaisin kohti Helsinkiä.
Tuli jälleen upea auringonlasku. :)
Kyllä näissä maisemissa mieli lepää. :)
Ilta alkaa hämärtyä pikkuhiljaa saaristossa.
Tavolatasta jälkkäriksi tilaamani jäätelö oli maistuvaa. :)
Aamulla aurinkoisella Suomenlahdella.
7.kannella kuvailemassa. Risteily on loppusuoralla.
Perävanaa vielä katselemassa.
Paluun Itämerelle tehnyt Silja Europa oli lähtenyt kohti Tallinnaa. :)
Komentosilta yläilmoissa.
Asettautuminen laituriin ja samalla ihana risteily lähenee loppuaan.
Mahtava reissu oli kertakaikkiaan. :)


Kiitos loistavalle Silja Serenaden miehistölle tästä risteilystä, nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti