maanantai 30. tammikuuta 2017

Megastarin neitsytmatkalla 29.1.2017

Moi!

Päätin lähteä kokeilemaan miltä Megastar vaikuttaa laivan ensimmäisellä virallisella matkalla Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Megastar lähti kylläkin jo ensimmäiset matkustajat kyydissään Tallinnasta Helsinkiin klo 13.30.

Kävin jo aiemmin syksyn aikana seuraamassa laivan rakentamisen etenemistä useimmiten Raision venesatamasta ja sekin jo innoitti suurimmilta osin lähtemään neitsytmatkalle.

Tältä Megastar näytti vielä marraskuussa 2016 Meyer Turun telakalla.  
Lähdin Turusta kohti Helsingin Länsiterminaalia bussilla joka oli perillä noin klo 15 ja terminaalilla oli laitettuna punainen matto neitsytmatkan kunniaksi jota pitkin käveltiin lipuntarkastuksen kautta maihinnousuputkeen.

Maihinnousuputkea sai kävellä noin 700 metriä ennen kuin saapui laivan sisään. Länsiterminaali 2 vihitään virallisesti käyttöön 28. helmikuuta 2017 ja samana päivänä on myös yleisölle avoimet ovet klo 14.30-16.00. Uudessa terminaalissa kävelymatkat vähenevät huomattavasti ja terminaali valmistuukin paljon aikaisemmin paljon aikaisemmin mitä alunperin oli suunniteltu. Uutta terminaalia tulevat aluksi käyttämään Star ja Megastar.

Laivaan astuttuani huomasin heti miten upeasti laiva oli sisustettu. Portaikot olivat  hienot sekä  erilaisia valoja oli runsaasti kaikkialla mitkä nostattivat tunnelmaa. Lisäksi  tuolit ravintoloissa ja  kahvilassa vaikuttivat tosi kivoilta.

Kiertelin aluksi Traveller Superstore-myymälässä josta löytyy todella monipuolinen valikoima erilaisia tuotteita, herkuista aina matkamuistoihin ja vaatteisiin asti. Pinta-alaa tällä myymälällä on huimat 2800 neliömetriä ja siitä tuli samalla Itämeren suurin ostoskeskus. Myymälä on kaksikerroksinen ja halutessaan voi varata autolle paikan erilliseen tilaan autokannella jonne voi viedä ostoksiaan matkan aikana.

Tämän jälkeen katselin kaikki yleiset tilat, hieman hyttikäytäviä ja sitten päätin mennä testaamaan Burger Kingin joka tuli Tallink Starin tavoin myös Megastarille. Jälkiruoaksi otin Coffee & Co.-kahvilasta Caffe Latten ja nautin sen katsellessani lähestyvää Tallinnan satamaa. Sama kahvila löytyy myös Silja Serenadelta joka muodostunut  erittäin suosituksi.

Suosikkipaikakseni Megastarilta muodostui juurikin todella suuri myymälä sekä myös infotiskin lähellä olevat oleskelutilat. Tykäistyin alukseen valtavasti ja haluan lähteä lähiaikoina ehdottomasti uudelleen! Laiva on tehty niin moderniksi kuin olla ja voi.

Ja tottakai oli ostettava Megastar-suklaata muistoksi reissusta!

Tässä hieman kuvia laivan upeista sisätiloista:


Maihinnousuputkea kohti käveltiin punaisen maton kautta.
Tallinkin logo.
Kuvassa näkyy mukavan erilaisia tuoleja. Seinän luona pystyi myös ladata puhelinta.
Paljon erilaista tavaraa matkamuistoksi.
Lisää matkamuistoja, esimerkiksi Harri Hylkeitä ja mukeja.
Tykkäsin kovasti tästä infon luona olevasta tilasta.

Sea Pub.
Mieleen jäi myös Sea Pubissa oleva hevonen.

Burger King.

Teerenpeli on valmistanut Megastarille myytäväksi oman viskipullon.

Traveller Superstoren alakerrassa.
Laivan pienoismalli sekä tekniset tiedot.
Tältä näyttää laivan peräkannella.
Traveller Superstore-myymälä.
Kahdessa kerroksessa oleva Traveller Superstore-myymälä.
Portaikko myymälän alempaan kerrokseen.
Megastarin nimikyltti.
Portaikkojen aulat olivat erittäin upeita. Laiva on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Suosittelen lämpimästi!


            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti