maanantai 20. maaliskuuta 2017

Baltic Princess 18-19.3.2017


Moi!

Päätin lähteä keväisen lauantain kunniaksi risteilylle Baltic Princessille. Olin varannut matkan alkuviikolla ja käytin siihen samalla kertyneitä Club One-pisteitä. Toivoin, että myös sunnuntaina keli olisi kohdillaan merellä ja niinhän siinä sitten onneksi kävikin. Koko iltapäivä oli ihanan aurinkoinen ja siitähän piti tietysti heti nauttia.

Terminaalille saapuessani perjantai-illan lähdöllä olleet matkustajat olivat poistumassa laivasta ja taas kyllä huomasi, että kyseinen lähtö taitaa olla se suosituin väkijoukon perusteella mutta myös yleensä se kallein lähtö.

Hyttikorttini tulostin Self Check in-automaatilla heti terminaalin tultuani ja sen jälkeen menin ulos katselemaan juuri satamaan saapunutta Baltic Princessiä. Sisälle rakennukseen menin odottelemaan noin 15 minuuttia ennen laivaan pääsyä.

Laivaan saapuessa matkustajia oli vastaanottamassa risteilypäällikkö Frans 6.kannen aulassa. Tästä lähdin ylös 9.kannelle B-luokan hyttini luokse. Hytiltä lähdin sitten katsomaan laivan lähdön ulkokannelta. Tämän jälkeen pyörähdin pikaisesti Starlight Palacessa ja siitä lähdin Iskelmäbaariin moikkaamaan tuttua työntekijää siinä tuli sitten juteltua pieni tovi ja siinä samalla katseltiin juuri alkanutta karaokea.

Tämän jälkeen menin ylös peräkannelle katsomaan pimeää Turun saaristoa ja kiertelin vielä kauppakäytävän ja loppuillaksi menin Starlight Palaceen katselemaan showbändin soittamista. Puolen yön jälkeen lavalle nousi 90-luvulta tunnettu naisduo CatCat joka tanssitti ihmisiä huimaan tahtiin.

Koko illan aikana ei missään vaiheessa ollut mikään kummoinen nälkä ja päätinkin sitten käydä ihan vaan Cafeteriassa syömässä pizza-slicen ja juomaksi otin limsan. Kello lähestyi sitten jo kahta yöllä ja oli aika käydä nukkumaan.

Aamulla Tukholman saaristossa oli ihana auringonpaiste ja tulossa oli mitä loistavin kuvailupäivä. Voiko päivä enään mukavammin alkaa?
Aloitin päivän aamukahveilla Cafeteriassa ja sitten menin ottamaan päivän ensimmäisiä kuvia 6.kannelle sekä myös ylös 9.kannelle.

Maarinahaminassa käynnin seurailin tuttuun tyyliin peräkannella ja satamasta lähdön jälkeen aloin suunnittelemaan ruokailupaikkaa ja päädyin loistavaan Grill House-ravintolaan. Valitsin listalta talon burgerin ja juomaksi Coca-Colan. Burgeri oli erittäin maittavaa, suosittelen tätä ehdottomasti!

Hieman ennen kuutta menin moikkaamaan kapteeni Juhaa komentosillalle ja juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Oli todella upeaa katsella kaunista Turun saaristoa kahvikupposen äärellä. Komentosillalla käynnin jälkeen matkaa oli jäljellä enään alle 2 tuntia ja katselin vielä maisemia ulkokannella sekä kävin Tax Freessa.

Takaisin Turkuun saavuttaessa olin jo hakenut matkatavarani hytistä ja vielä ehdin katselemaan laituriin kiinnittymisen. Yksi mukava reissu muiden joukossa oli saanut jälleen päätöksensä ja oli aika poistua laivasta.

Kiitos jälleen kivasta reissusta Baltic Princessin porukalle! Nähdään jälleen!

Baltic Princess juuri saapuneena Turun satamaan.
Hyttinä oli B-luokka.
Tunnelma Starlight Palacessa on aina ensiluokkaista.
Näissä saaristomaisemissa kelpaa kuvailla.
Näkymä 6.kannelta.Täydellinen sää.
Ylhäällä aurinkokannella hieman ennen Maarianhaminaa.
Galaxy lähdössä Maarianhaminasta kohti Tukholmaa.
M/S Galaxy.
Kyllä kävi hyvä tuuri, että sunnuntaista tuli näin upea iltapäivä!
Suunta takaisin kohti Turkua.
Grill Housen burgeri on kerrassaan loistavaa! #siljalicious
Komentosillalla käymässä.
Upea auringonlasku!
Turun saaristo on nättiä katseltavaa.
Komentosillan toisella siivellä.
Tässä ollaankin jo Ruissalossa ja reissu oli pikkuhiljaa ohitse, mutta uusia tulee aina.
www.tallinksilja.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti