tiistai 8. marraskuuta 2016

Baltic Princess 27.-28.10.2016

Moikka!

Viimeinkin ehdin kirjoitella reissustani Baltic Princesilltä jonka tein lokakuun lopussa. Kyseessä oli tällä kertaa opiskelijapainotteinen risteily ja mukana oli kavereita myös Turun ammattikorkeakoulun liiketoiminnan logistiikan ryhmästäni jossa opiskelen.

Ennen satamaan menoa olin viettämässä aikaa Turun keskustassa ja kävin syömässä Subwayssa herkullisen patongin. Terminaalille saapuessani napsin muutaman kuvan laivasta ennen kuin menin sisälle terminaaliin. Sisällä olikin jo aula täynnä opiskelijoita monenlaisissa asuissa mikä oli kyllä erittäin huvittava näky. Tultuani lähtöselvitysluukulle tapahtui jotain tosi ihanaa: minulla oli varattuna normaali A-hytti mutta sain sitten loppujen lopuksi paremman A-premiumin ilman mitään lisämaksuja! Kiitos vielä tästä mukavasta extrasta. Ensimmäistä kertaa olinkin odotttelemassa laivaan pääsyä matkalipun tarkistusporttien ulkopuolella mitä en varsinaisesti osannut odottaa mutta yllättävän hyvinhän se jono siitä alkoi etenemään.

Laivaan tullessani myymäläpäällikkö Päivi tunnisti heti minut siitä suuresta väkijoukosta ja oli kyllä todella mukavaa.  Tämän jälkeen menin normaaliin tyyliin hytin luokse joka sijaitsi 9.kannella. Hytistä menin yläkannelle seuraamaan laivan lähdön ja ulkona puhalsi ihan mukava tuuli mutta enpä ole vielä tähän asti jättänyt menemättä kuvailemaan kannelle vaikka ulkona on valinnut ties minkälaista keliä.

Tämän jälkeen menin viettämään iltaa Iskelmäbaariin ja samalla moikkaamaan tuuraavaa risteilypäällikkö Keniä ja ei oltukaan nähty pitkään aikaan. Viimeksi näimme Serellä Tax Freen puolella. Oli hauskaa seurailla karaokea ja siinä rupatellessa aika menikin kuin siivillä. Siitä menin sitten hieman syömään jotain lämmintä ruokaa aina yhtä kivaan Cafereriaan.

Cafeteriasta tullessani huomasin, että kaverit olivat vielä syömässä Grill Housessa viime hetkillä ennen ravintolan sulkemista. :D Menin sitten juttelemaan hetkeksi pöytään heidän kanssaan ja matka jatkui sieltä kohti Discoa. Olin juuri silloin Starlight Palacessa kun laiva poikkesi Långnäsin satamassa ja menin ulkokannelle tuttuun tyyliini seurailemaan. Långnäsissä käymisen jälkeen en jaksanutkaan enää kauaa valvoa ja oli aika painua pikkuhiljaa pehkuihin ja aamulla odotti niin ihana erikoisaamiainen.

Aamulla ennen erikoisaamiaiselle siirtymistä kävin ulkona laivan peräkannella katselemassa pimeää ja sateista Värtanin satamaa. Siirryttyäni Grill Houseen siellä oli taas tosi rento ja rauhallinen ilmapiiri ja ihanaa kun saa syödä aamiaisen ilman mitään hoppuja. Missasin valitettavasti tämän takia Silja Symphonyn kuvaamiset mutta eipä tuo menoa haitannut.  Myöhemmin laivan mennessä vielä Tukholman saaristossa sattui mukava säkä kun näin Teron jonka kanssa kävin sitten laivan varastolla katselemassa paikkoja.

Tykkään kovasti myös BP:n varastosta koska se on erittäin tilava, olisi kyllä mukavaa päästä joskus päästä hommiin sinnekin. Varastokäynnin jälkeen kävin komentosillalla heti kun olimme lähteneet Maarianhaminasta.

Erikoisaamiainen oli niin täyttävää ettei tarvinnut koko loppupäivänä syödä mitään. Iltapäivä meni suurilta osin laivaa kiertäessä ja Tax Freessäkin tuli käytyä. Muutama tunti ennen Turkuun saapumista oltiin vielä bingoa pelailemassa joka on tosi mukavaa ajanvietettä. Takaisin Turkuun saavuttaessa katselin vielä hetken kannella ja sen jälkeen hain reppuni hytistä ja ihana reissu alkoi olla takanapäin.

Hauskaa oli jälleen ja kiitos kaikille kivoille tyypeille! :)


M/S Baltic Princess Turun satamassa.
Risteilyohjelma.

Loistava A-Premium-hytti.
Turun satama jää taakse pimeydessä.
Korsteenin valoja.

Scandic Ariadne aamulla Värtanissa.
Tässä kuvassa näkyy myös uusi Värtanin terminaalirakennus.

Erikoisaamiainen on vaan jotain niin ihanaa.
Victoria 1 tuli vastaan, mutta vähän myöhästyin kuvaamiselta.
Aurinkokin yritti vähän näyttäytyä Ahvenanmerellä.

Silja Galaxy lähdössä Maarianhaminasta.Komentosillalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti